New Livings idé har från start varit att utveckla bostadsprojekt i nära samarbete med duktiga arkitekter som delar vår vision – att förändra spelplanen för boendeutveckling och ge fler människor tillgång till god arkitektur.

press_andreasmartinlof
Andreas Martin-Löf

Flerfaldigt prisbelönta arkitekten Andreas Martin-Löf har ritat och designat många av våra uppmärksammade projekt i Stockholmsområdet och i Uppsala.

Redan under de första åren som praktiserande arkitekt märkte jag hur konservativa de stora svenska byggbolagen är när det kommer till bostadsproduktion. New Living hade tydliga idéer om byggteknik, produktion och logistik som vi tillsammans utvecklat genom åren

Andreas Martin Löf, arkitekt

Design som drivkraft

Vi arbetar hårt för att erbjuda ytsmarta lägenheter med mycket plats för kvalitet och god arkitektur till ett överkomligt pris. För att klara det har vi utvecklat ett unikt byggsystem med prefabricerade lägenhetsmoduler som kortar byggtiden och effektiviserar produktionen. Med lägre byggkostnader kan vi addera värde i omsorgsfull design, gedigna materialval och genomtänkta gemensamhetsutrymmen.

screenshot-2022-12-08-at-13-43-46
Ytsmart interiör

Även små lägenheter har stora möjligheter med en optimal planlösning. Våra interiörer utmärks av genomtänkt modern design, smarta detaljer, inbyggda funktioner som platsbyggt skrivbord och bokhylla, stora ljusinsläpp och inredning i gedigna material.

screenshot-2022-12-08-at-13-45-17

Snabba hus tar hem priset

Snabba Hus är ett initiativ från organisationen Jagvillhabostad.nu och Svenska Bostäder som en lösning på den akuta bostadsbristen bland unga. Konceptet går ut på att bygga bostäder av hög standard på tillfälliga bygglov. Tillsammans med Andreas Martin-Löf Arkitekter utvecklade New Living projekten och idag har vi färdigställt över 650 lägenheter för Snabba Hus i Västberga, Råcksta och Norra Ängby.

screenshot-2022-12-08-at-13-41-43
Snabba Hus Västberga och Andreas Martin-Löf Arkitekter belönades med Nordic Architecture Fair Award år 2017.
screenshot-2022-12-08-at-13-34-59
Snabba Hus Råcksta nominerades till Årets Stockholmsbyggnad 2020 och till Årets Bostadsutvecklare på Guldhemsgalan 2020.

Idag arbetar vi med flera av Sveriges främsta arkitekter.

screenshot-2022-12-13-at-12-51-08
Arkitekt Thomas Sandell, Sandell-Sandberg
aart_magr-2022_1
Markus Greiser, partner och arkitekt på AART Arkitekter, som ritat vårt senaste projekt i Salem.
screenshot-2022-12-13-at-12-51-46
New Living uppför projektet Täby Boulevard i sitt byggsystem som en totalentreprenad åt Titania AB. Gestaltning och arkitektur framtagen av Wingårdhs Arkitekter.

Att hitta nya arkitektoniska lösningar utifrån vår byggteknik är ett ständigt pågående arbete som leder till spännande samarbeten med progressiva och skickliga arkitekter. Är du en av dem? Vi är alltid öppna för nya kontakter så hör gärna av dig.