Våra koncept består av innovativa byggsystem som gör att vi kan producera och uppföra boenden av hög kvalitet snabbare och mer effektivt.

Rationellt och smart

Behovet av bostäder är fortsatt stort och med våra koncept går det att bygga snabbt till ett rimligt pris, utan att pruta på vare sig kvalitet, materialval eller design. Genom åren har vi förfinat och vässat vår process och levererar idag allt ifrån små ytsmarta bostäder till större lägenheter, radhus och hotell.

c75a7919_highres
Entré och lobby - Ten Hotel
screenshot-2022-12-08-at-13-36-24
Omsorgsfullt designad interiör av Andreas Martin-Löf Arkitekter.

Idéstark arkitektur

Vi brinner för god arkitektur och med vår byggeffektivitet kan vi frigöra resurser att lägga på andra delar i processen. I nära samarbete med prisbelönta arkitekter utformas smarta planlösningar och genomtänkta gemensamhetsutrymmen som adderar värde till fastigheten. Varje projekt är unikt med stor flexibilitet i både fasader och interiörer.

201204_garaget_view_final_low_res
Bostadsrättsföreningen Solitär – klimatsmart med extra allt.

Flexibel gestaltning

För oss är det av största vikt att våra byggsystem tillåter en frihet i utformningen. Förutom flexibilitet i lägenhetsstorlekar och interiör design finns stora möjligheter till en avancerad gestaltning med stor flexibilitet i fasad- och takmaterial som exempelvis, cederträpanel, puts, skiffer, plåt, skärmtegel och sedumtak.

leb-taby-park-grand-03-scaled
Avancerad fasadgestaltning
sedum
Sedumtak
wood
Cederträpanel

Innovativa byggsystem

Vi har utvecklat två olika byggsystem för industriell produktion av högkvalitativa lägenheter. En bärande trästomme som är integrerad i modulen och alternativt en separat bärande stomme av trä, stål eller betong. Lägenhetsmodulerna färdigställs i vår fabrik och levereras till byggplatsen där de placeras i stommen. Fasad och tak monteras sedan på plats. I lägre byggnader används en integrerad stomme, högre byggnader har en sekundärstomme.

separat_barande_stomme
Separat bärande stomme i trä, stål eller betong
trastomme
Miljövänlig trästomme integrerad i lägenhetsmodulen

Våra hus är i regel inflyttningsklara 7-12 månader efter byggstart och vi bygger kostnadseffektivt.

Snabbt och hållbart

De omsorgsfullt designade lägenheterna och radhusen tillverkas i vår fabrik i Kungsör och är fullt inredda med badrum, kök, förvaring och balkong, vid leverans. Våra byggsystem i kombination med prefabricering inomhus möjliggör en mycket snabb och hållbar byggprocess. Parallellt med att modulerna färdigställs kan mark och grund göras i ordning. Montering och anslutning mellan lägenheterna sker sedan på plats. Tillverkningen i fabrik sker inomhus och således helt torrt. Lägenheten är helt vattentät då den transporteras till byggplatsen, därför utan risk för fuktskador. Inomhusproduktionen borgar för en bättre byggd lägenhet och reducerar risken för byggfel.

new-living30080b
New Module Production - från planka till färdig lägenhet.

Egen produktion

I vår fabrik, ”New Module Production” i Kungsör, har vi producerat våra lägenhetsmoduler sedan 2014. Då vi äger fabriken har vi en kvalitetskontroll utöver det vanliga. Lägenhetsmodulerna färdigställs i en genomtänkt linjeproduktion av hantverkare inom alla discipliner. Eftersom hela kedjan av produktionen finns internt kan vi kvalitetssäkra varje steg och samtidigt utveckla nya innovativa lösningar.

new-living30474b
Hantverkare som är specialiserade på varje moment borgar för hög kvalitet genom hela byggprocessen.
dsc02375-hdr_retusch
Komplett inredd lägenhetsmodul

Upprepning är den stora vinsten.

Hantverkare som är specialiserade på varje moment borgar för hög kvalitet genom hela byggprocessen. Kostnaderna hålls nere till följd av rationalisering i fabriken med effektiva inköp och minimalt med spill. Då vi vid nya projekt aldrig behöver börja från noll, minskar också kostnader för projektering och konsulter.

Materialval och standard i lägenheterna är inget man prutar på. Inte heller gemensamhetsutrymmen eller tvättstugor.

Flyttbart boende

Med våra byggsystem finns även en fantastisk flexibilitet i att lägenheterna kan monteras ner och återanvändas vid behov. Denna egenskap medför att hus kan uppföras på ett tillfälligt bygglov. Om bygglovet inte blir permanent går huset att demontera. Det här öppnar upp för att lösa bostadsbehov med kortare projekteringstid då man inte behöver invänta planändringar före byggstart. Tillsammans med intresseorganisationen Jagvillhabostad.nu och Svenska Bostäder har vi tagit fram konceptet Snabba Hus utifrån den här principen.

screenshot-2022-12-08-at-13-41-43
Snabba Hus, Västberga
loft_view_01
Snabba Hus Råcksta nominerades till Årets Stockholmsbyggnad 2020 och New Living fick en andraplats/silver på Guldhemsgalan 2020