Om oss

New Living (tidigare Junior Living) grundades 2013 och vi utvecklar bostäder, hotell och markområden där moderna, flexibla och patenterade byggsystem ger oss möjlighet att leverera god arkitektur till rimliga priser.

Vi tror att många drömmer om boenden som överträffar förväntningarna. Genom att bygga modulärt och industriellt kan vi höja kvalitén och lägga mer resurser på det vi brinner för – omsorgsfullt designade boenden ritade av några av Sveriges främsta arkitekter.

_dsc9549

En vision tar form

Redan från start var ambitionen att förändra och förbättra möjligheterna för rationell boendeutveckling i grunden. Det borde gå att bygga snabbare och mer kostnadseffektivt utan att ge avkall på vare sig kvalitet eller design. Manne Bouveng och Jan Pettersson, två erfarna- bygg och fastighetsentreprenörer, såg möjligheter ingen tidigare sett. Deras innovationskraft ledde till ett helt nytt modulärt byggsystem, och genom ett nära samarbete med den prisbelönte arkitekten Andreas-Martin Löf, samt produktion i svensk fabrik i Kungsör skapades ett första projekt i Knivsta.

Från mark till hem

Idag har vi färdigställt mer än 1 500 boenden och är verksamma genom hela värdekedjan, från råmark till levande boendemiljöer. Det som startade med små yteffektiva lägenheter, som både vunnit arkitektpriser och bidragit till att lösa bostadsbrist för unga, är nu en verksamhet med stor flexibilitet. Vi arbetar med allt ifrån markköp, fastighetsutveckling och byggentreprenad till att färdigställa lägenheter, hotell, radhus och hela bostadsområden.

carnaby-gilany-82kwr7khwdg-unsplash

Kvalitet i rekordfart

Tack vare vårt unika byggsystem tillsammans med det faktum att bostäderna prefabriceras i vår egen fabrik kan vi upprätthålla hög kvalitet samtidigt som vi håller kostnaderna nere. Dessutom skapar detta möjligheter som gör att vi kan samarbeta med några av Sveriges främsta arkitekter. Och snabbt går det. Omkring 7-9 månader från första spadtaget till att ett flerbostadshus står inflyttningsklart.

screenshot-2022-12-08-at-13-38-49
Eda-Knivsta
screenshot-2022-12-13-at-12-06-27
Eda-Knivsta